Waarom zou je Pinterest voor jouw bedrijf gebruiken, als marketingtool?

De meeste marketeers zijn van mening dat Facebook en Twitter de allerbeste marketingtools voor sociale media zijn, terwijl steeds meer Pinterest specialisten daar anders over denken. Benieuwd hoe wij als social media bureau daar over denken?

Pinterest-pinnen zijn 100 keer beter verspreid dan een tweet, met een gemiddelde retweet van slechts 1,4%. En wat Facebook betreft, de levensduur van een pin is 1600x langer dan een Facebook-bericht. Sinds de Instagram-aankoop door Facebook is Pinterest belangrijk voor zakelijke marketing geworden. En dat is niet voor niets. Als een stijging van 27% in Pinterest-accounts van “Fortune 500-bedrijven” in het afgelopen jaar geen indicatie is dat jouw bedrijf zou moeten toetreden tot Pinterest waar in totaal 250 miljoen gebruikers zijn, weet de Pinterest specialist het ook niet meer.

Pinterest Analytics is een van de nieuwste en meest geweldige functies van een business account. Wanneer je je account verifieert, krijg je toegang tot belangrijke trackinginformatie. Je kunt zien welke strategieën en inhoud werken, zodat de zoekmachine marketing voortdurend verbeterd kan worden. Hier maakt de Pinterest specialist dagelijks gebruik van.

Jouw ‘pins’ kunnen het soort betrokkenheid krijgen dat hierboven wordt getoond voor uw bedrijf als u ze goed uitvoert. Pinterest is door de Pinterest specialist beschreven als een visuele zoekmachine. Dus, net zoals wanneer je een blogartikel schrijft of iets op je zakelijke Instagram-account plaatst, wil je dat de inhoud doorzoekbaar is. Als het niet doorzoekbaar is, wordt het niet gevonden of gezien. Daarom moet je om te beginnen met pinnen, de Pinterest-cultuur begrijpen, oftewel waar je volgers naar zoeken, en leren hoe je populaire pinnen kunt maken.

Het Pinterest-onderzoek van een Amerikaans universitair onderzoek toont dat 80% van de gebruikers vrouw is. Het is wel zo dat mannen het platform Pinterest steeds meer te ontdekken. In het afgelopen jaar is het aantal mannelijke gebruikers namelijk verdubbeld, waardoor ze de snelst groeiende van Pinterest zijn. De Pinterest specialist ziet dit ook absoluut terug komen op de Nederlandse markt. Pinterest uitbesteden was nog nooit zo makkelijk!