Ergernissen die voor een burenruzie zorgen

Het hebben van je eigen woonruimte is erg fijn. Over het algemeen hoef je hier met maar weinig mensen rekening te houden. Toch hebben de meeste Nederlanders buren, waardoor je altijd wel op enige manier rekening moet houden met de mensen om je heen. In deze blog gaan we in op een aantal zaken die snel voor een burenruzie zorgen. Herken jij de situaties? Laat gerust een reactie achter onderaan deze blog! 

Geluidsoverlast

Geluidsoverlast is voor veel mensen een grote bron van ergernis! Veel mensen in Nederland wonen in een rijtjeswoning, appartement of een twee-onder-een kap woning. Hoewel de betonnen muren dik zijn, zorgt het er niet voor dat al het geluid binnenskamers blijft. Bespeel jij een instrument? Ben je bijvoorbeeld dagelijks aan het oefenen op de piano? Dit kan voor ergernis zorgen bij je buren. Is dat bij jou ook het geval? Overweeg dan eens om een tweedehands silent piano aan te schaffen. Jij blij en je buren blij! Doe jezelf ook een lol en schaf direct een goede pianobank aan, dit doe je bij Emile van Leenen Piano’s

De tuin 

De tuin is een fijne plek, maar kan ook voor ergernis zorgen. Planten die over de schutting doorgroeien in de tuin van de buren bijvoorbeeld. Of de geur van de barbecue die elke dag aanstaat bij de buurman. Ook geluidsoverlast in de tuin is een bron van ergernis. 

Auto’s en parkeren 

Hebben jij en je buren geen eigen oprit? Dan moet de auto vaak in het openbaar geparkeerd worden. Doorgaans parkeert iedereen de auto dan voor zijn of haar eigen deur. Mensen ziet dit vaak als een recht en kijken raar op als er ineens een andere auto op ‘hun’ plek staat. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *