Een Cinewall & TV wand(en) een must voor filmfans

De televisie is waarschijnlijk een integraal onderdeel van de inrichting van de meeste moderne woonkamers. De TV kan dankzij het moderne ontwerp van flatscreens ook uitstekend worden geïntegreerd in stijlvolle woonconcepten. Of je nu een klein scherm, een grote flatscreen-tv of een hele wand gebruikt om je films en series te bekijken, er zijn geweldige inrichtings- en designideeën voor iedereen. Met behulp van enkele waardevolle tips kun je de tv in je geliefde multimediaruimte of thuisbioscoop net zo cool integreren als in je woon- of slaapkamer. Het ontwerpen van de muur achter TV’s draagt aanzienlijk bij aan de totale uitstraling van de kamer.

Een tv aan de muur hangen – tips en trucs voor perfect tv-genot

Een grote flatscreen aan de muur kan het decor van de woonkamer afmaken. Het weggelaten kastje of TV tafeltje creëert meer ruimte in de woonkamer en tegelijkertijd ziet de TV opgehangen aan de muur er stijlvol en modern uit. Maar niet alleen in de woonkamer is het een goed idee om de TV aan een wand of Cinewall te hangen. De TV in de keuken of slaapkamer is ook zeer geschikt voor hangende installatie om ruimte te besparen en een aantrekkelijke look te creëren. Veel TV’s worden tegenwoordig in de fabriek geleverd met een optie voor muurbevestiging.

TV-wandbevestiging biedt vele voordelen

Er zijn veel voordelen verbonden aan het monteren van een groot flatscreen aan een Cinewall:

  • De TV kan niet per ongeluk worden omgestoten – een groot voordeel in huishoudens met kleine kinderen of huisdieren.
  • De ruimte in de kamer wordt tot de laatste centimeter benut.
  • De kijkhoek en -hoogte kunnen perfect aan uw eigen wensen worden aangepast.
  • Het geeft een zeer luxe uitstraling.

Het is belangrijk een geschikte muurbeugel te kiezen en deze correct aan de muur te bevestigen.

Een TV aan de muur bevestigen

Er zijn natuurlijk wel een paar dingen waar je op moet letten als je besluit de TV aan een Cinewall te bevestigen. Allereerst is het belangrijk om uit te zoeken of de TV überhaupt geschikt is om op te hangen. Dit geldt voor veel moderne modellen, maar lang niet voor alle. Kijk dus in de handleiding. Voordat je de tv aan de muur monteert, moet je ook controleren of de muur sterk genoeg is om de tv te dragen. Gipsplaten muren zijn vaak niet geschikt omdat de TV en de steun te zwaar zijn. Laat je een TV wand maken door een professional, is dit iets waar rekening mee wordt gehouden. Het is ook belangrijk om schroeven en pluggen te kiezen die bij de muur passen. Zij moeten groot genoeg zijn om een ideale stabiliteit te waarborgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *