De lichte zomerschoen genaamd Espadrilles.

In veel vrolijke kleuren zie je ze elke zomer weer terug aan de voeten van vrouwen, maar ook mannen: de espadrilles. Licht en luchtig, ze zijn de perfecte zomerschoen die nooit uit de mode raakt. Als we dachten dat het na de hype in de jaren 80 in de vergetelheid zou verdwijnen, hadden we het fundamenteel mis. Schoenontwerpers en fabrikanten zetten zich keer op keer in voor de Spaanse klassieker en geven deze nieuwe vormen, kleuren en patronen. En keer op keer kopen we weer een paar espadrilles als we op vakantie zijn in Zuid-Europa.

Wat zijn espadrilles?

Espadrilles zijn lichte schoenen van katoen of linnen met een zool van hennep of vlas. De onderkant van de zool is ook voorzien van een rubber om de duurzaamheid te verbeteren. Door de natuurlijke materialen slijten de zolen snel en beleven de schoenen meestal geen tweede zomer. Maar aangezien ze elk jaar in de beste varianten verkrijgbaar zijn en helemaal niet zo duur zijn, is dat geen probleem. Espadrilles of espandrillos, zoals ze vaak in de volksmond worden genoemd, hebben geen sluiting. De schoenen zijn perfect om op blote voeten uit te glijden omdat ze ademend en luchtdoorlatend zijn. De klassieke schoenen, vaak simpelweg juteschoenen genoemd, hebben door de jaren heen aanpassingen en modieuze toevoegingen ondergaan en ondergaan nog steeds.

Espadrilles: de mooiste modellen van deze zomer

Espadrilles bestaan traditioneel uit een slotvrije schacht van katoen of linnen en een zool van geknoopte plantenvezels (vlas of hennep). De meeste varianten hebben ook een smalle rubberen zool ter bescherming tegen vocht. Het model zomerschoen is uitgevonden in Spanje – waarschijnlijk op Mallorca. Het woord espadrilles is afgeleid van het espartogras (steppegras) dat oorspronkelijk voor de zool werd gebruikt. Espadrilles kwamen voor het eerst naar Duitsland in de jaren tachtig. Sindsdien zijn ze niet meer weg te denken uit de damesgarderobe. Door de luchtdoorlatende en absorberende materialen zijn ze heerlijk ademend.

Deze zomer vind je espadrilles in mooie pasteltinten, klassieke kleuren, met all-over print (stippen, ananas, ankers) of met gekleurde strepen. Er zijn veel patronen in verschillende kleuren gekopieerd van ballerina’s en geborduurde patronen van bijvoorbeeld letters, bloemmotieven of andere motieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *