De drie pijlers van Search Engine Optimalisatie (SEO)

Onlinemarketing bureaus of digitale marketing bureaus schieten als paddenstoelen uit de grond. Online marketing, wat is dat eigenlijk? Veel mensen denken helaas nog altijd dat online marketing bedrijven solcial media pagina’s bijhouden. Denk bijvoorbeeld aan de klantenservice van KLM die op de facebook pagina van KLM klachten beantwoord met gevatte, originele antwoorden. Dit is geen online marketing. Een voorbeeld van online marketing is SEO, Search Engine Optimalisatie. Dit deel van online marketing bestaat uit drie pijlers. On-page SEO, Off-page SEO of wel Technische SEO en Website autoriteit. In deze blog vertellen we kort wat deze pijlers inhouden. Ben jij benieuwd naar wat online marketing nu in de meest algemene zin  inhoudt? Lees dan snel verder.

On- en off-page SEO

Bij on en off page SEO zorgt de SEO-specialist er voor dat jouw website voor het oog van de bezoeker (on-page) en voor Google (off-page) geoptimaliseerd is op de zoektermen waar jij als ondernemer op gevonden wilt worden. Staat bijvoorbeeld de juiste content op jouw pagina? En is jouw website wel snel genoeg? Is jouw website goed leesbaar op mobiele apparaten en volgt jouw menu een logische structuur?

De derde en meest belangrijke pijler

Website autoriteit bepaald nog altijd voor ongeveer 65% of een website goed scoort. Je kunt website autoriteit verkrijgen wanneer andere websites met goede autoriteit naar jouw website linken. Je kunt deze linkjes naar jouw website zien als een soort van aanbevelingen. Voor de mannelijke lezers onder ons heb ik er voor gekozen een voetbalvoorbeeld te kiezen om dit beter uit te leggen. Stel jouw website is een voetballertje van 15 op jouw plaatselijke voetbalclub. Wanneer het hele team en de bijbehorende ouders jou een goede voetballer noemt, jou aanbeveelt als goede voetballer, is dit goed voor je reputatie. Wanneer mensen met een betere autoriteit en hoge relevantie, zoals alle selectietrainers van de club,  dit ook aangeven scoor je nog beter.