6 tips om relevante video’s te produceren voor jouw bedrijf

Video’s zijn steeds belangrijker materiaal voor elke contentmarketingstrategie en brengen verschillende voordelen met zich mee voor wie besluit erop in te zetten.

Video’s zijn uiterst didactisch en aantrekkelijk, vergemakkelijken het begrip van de boodschap en verhogen de doeltreffendheid van de communicatie. Ze zijn uitstekend om de verblijftijd van de gebruiker op een pagina te verlengen – wat belangrijk is als je belang hecht aan jouw SEO.

Het internet schreeuwt vandaag om kwaliteit inhoud en het is aan je om die vraag op de eenvoudigste manier te beantwoorden. Om je te helpen, hebben wij enkele tips opgesteld om de technische kant van de productie te vergemakkelijken en relevante inhoud te genereren. Kijk hier eens naar!

Tips om jouw videoproductie te vereenvoudigen:

1. Zoek een specifieke plaats om jouw video’s op te nemen

Dit zal de opnametijd vergemakkelijken en voorkomen dat je problemen krijgt met geluid, licht, mensen die op de achtergrond passeren en andere ongemakken.

Maak, indien mogelijk, tests op de locatie voordat je begint met opnemen en corrigeer alle problemen die je aantreft. Zorg er ook voor dat je tijdens de opname niet wordt onderbroken en je werk moet overdoen.

2. Gebruik apparatuur waarmee je vertrouwd bent

Vandaag kunt je zelfs met een smartphone goede video’s produceren zonder afhankelijk te zijn van hoge investeringen in apparatuur om te beginnen opnemen.

Blijven aandringen op dure en ingewikkelde zaken, waarmee je niet vertrouwd bent, zal alleen maar jouw tijd en geduld verspillen. Investeer in wat je al weet en ga beetje bij beetje vooruit.

3. Oude video’s recyclen

Een van de meest efficiënte manieren om zonder veel moeite relevante video’s te maken, is door materiaal dat je al hebt te recyclen.

Stel bijvoorbeeld dat jouw bedrijf een lezing van de CEO op video heeft opgenomen, die 40 minuten duurt, en bij die gelegenheid spreekt hij over digitale marketing.

Vervolgens kunt je deze inhoud opsplitsen in verschillende kleinere video’s, van bijvoorbeeld 2 minuten, en verschillende onderwerpen behandelen die met marketing te maken hebben.

4. Zet geschreven inhoud om in audiovisuals

Een andere manier om de productie van video-inhoud te vergemakkelijken is door artikelen en andere teksten om te zetten in audiovisueel materiaal.

Als je al een goede geschreven inhoud hebt, pas die dan aan, maak hem aantrekkelijker, meer ontspannen en didactische, en begin met opnemen.

Je kunt dit doen met blog artikelen, de educatieve documenten van jouw bedrijf, naslagwerken over een onderwerp, en nog veel meer.

5. Maak snelle video’s over specifieke concepten

Een ander type video dat snel kan worden geproduceerd zonder veel inspanningen op het gebied van productie, scripting en editing, zijn korte video’s over specifieke concepten.

Als je bijvoorbeeld iemand in jouw bedrijf hebt die een expert is op het gebied van SEO, kunt je een video van 1 minuut met hem opnemen waarin hij uitlegt wat dit concept inhoudt en deze vervolgens publiceren op jouw sociale netwerken, blog en andere kanalen.

Deze video’s genereren meestal een hoge betrokkenheid omdat ze kort en didactisch zijn en toch een uiterst relevante inhoud hebben.

Voor meer informatie over het maken van videoproductie voor jouw bedrijf kun je contact opnemen met Diepzeekonijn.nl. Zij zijn gespecialiseerd in het maken van bedrijfsfilms en mediaproductie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *