6 Netflix Films die elke student zou moeten zien


Soms is het als student even niet genoeg om jouw motivatie in het klaslokaal te vinden. Neem een stapje terug van de studieboeken en ga los op Netflix. Wij hebben wat content op Netflix voor je gevonden die niet alleen entertaining zijn, maar ook iets leren. Bepaalde films kunnen je helpen in jouw focus om te kiezen welke startersfunctie je straks écht wil, of ze kunnen je een andere kijk geven op het studentenleven. Deze zes klassiekers moet je als student echt niet missen.

The Big Short
Zitten hier ook wat studenten bij met een Business opleiding? Dan is The Big Short wat voor jou. Verschillende verhaallijnen volgen personen uit de financiële sector in de VS die de kredietcrisis uit 2008 hebben zien aankomen. Een tikje bizar en daarom erg entertaining. Laat de namen Brad Pitt en Ryan Gosling je niet ontmoedigen alsof het zomaar een inhoudsloze Hollywoodfilm is. Na deze film kun je nooit meer met dezelfde ogen naar de bankwereld kijken. 

The Pursuit of Happyness
Will Smith en de toen nog schattige Jaden Smith op zijn best, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Deze film toont een man die tegenslag en dakloosheid trotseert om met vastberadenheid en hard werken een carriére voor zichzelf te maken. Hij ervaart de één na de andere tegenslag, totdat hij een simpele stageplaats start. Deze film doet het goed op dagen dat de studie jouw frustreert en je even inspiratie nodig hebt. 

Speech & Debate
Deze donkere komedie uit 2017 is niet echt bekend bij het Nederlandse publiek. Drie buitenbeentjes op de middelbare school ergeren zich rot aan hun docenten en ouders. Zij besluiten daarom een debateer club op te richten om hun frustraties in kwijt te kunnen.

Good Will Hunting

Wie kent hem niet, maar hij mag niet uit het lijstje ontbreken. Deze klassieker uit 1997 met Matt Damon en Robin Williams moet je gezien hebben. Congiërge Damon blijkt een groot talent te hebben voor hogere wiskunde. Heeft het een vleugje Amerikaanse drama? Ja. Kan deze film je inspireren? Absoluut.

American Pie
Deze film hoort op ieders bucketlist. Deze Amerikaanse college flick is zó fout dat hij goed is. Need we say more?

Community

Goed, we spelen een beetje vals hier, want Community is geen film op Netflix, maar een serie. Toch is deze sitcom goed voor een dosis feelgood en toont het hoe mooi jouw studententijd kan zijn. Zeven bizarre mensen vormen een hecht clubje tijdens het hoger beroepsonderwijs. Het personage Abed zorgt ook voor veel bijzondere verhaallijnen wanneer hij weer losgaat in zijn wens regisseur te worden, waar vooral filmstudenten van kunnen smullen.